Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви след победата над Шериф (Молдова) с 2:0, че наложената принудително пауза заради кончината на кралица Елизабет Втора и съчетана с тази за националните отбори, ще помогне на отбора.

"Това ще бъде много полезна пауза. Имаме много мачове в много състезания и сме длъжни да подобрим ситуацията в отбора и около него. Също така освен тренировките, ще планираме и зимния трансферен период, който ще бъде дълъг и обичайно е през януари, заяви Тен Хаг.

"Сега просто сме длъжни да работим по-здраво на тренировките и да подобряваме синхрона между играчите. Единственото, на което се надявам в момента, е след паузата за националните отбори всички наши футболисти да се върнат здрави и във форма, добави нидерландският специалист.

По повод мача той добави, че е много щастлив как точно Джейдън Санчо и Кристиано Роналдо са вкарали головете за първата победа в Лига Европа. В първата среща те паднаха с 0:1 от Реал Сосиедад у дома.

"Много се радвам за гола на Санчо. Още един гол за него, а също така той се разписа много в контролите през лятото. И вече има три точни попадения през сезона. Чувства се много добре. Мисля, че той може да покаже много по-силна форма, просто трябва да се отпусне.

"Голът беше изключително необходим и за Кристиано Роналдо. Много пъти през този сезон той беше близо, искаше да вкара. Радваме се за него, отборът искаше да му подари този гол. Знаеш, че Роналдо винаги вкарва дузпите, обясни Тен Хаг.

"Началото на срещата беше трудно за нас, отборът на Шериф игра здраво и влизаше стабилно в единоборствата в първите минути. Но след определен период заиграхме много по-добре, в играта ни се появи дълбочина и комбинативност, допълни Тен Хаг.