Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е уверен, че опитът, който натрупа тима му през този сезон в турнира за купата на Лигата и в елиминациите на Лига Европа, ще помогне за това "червените дяволи" да отстранят Фулъм на четвъртфиналите в турнира за купата на Англия.

В неделя Юнайтед приема лондончани с надеждата да продължи борбата за три трофея през този сезон. Възпитаниците на Ерик тен Хаг вече спечелиха купата на Лигата, а в Лига Европа се класираха на четвъртфиналите, в които ще срещнат испанския Севиля. Евентуална победа над Фулъм ще запази живи надеждите на Тен Хаг за требъл в първия му сезон като мениджър на "Олд Трафорд".

Gulliver/GettyImages
29 снимки

"Требълът е голяма мотивация за нас. Ние се насладихме на победата над Нюкасъл на "Уембли", на това да печелим трофеи и това е нашето гориво за всеки следващ мач. Това е идеята, която ни води и която ни дава допълнителна енергия, за да победим Фулъм. Заключения ще можем да правим след мача в неделя, но в момента се борим на три фронта и искаме това да остане така, така че неделният мач е от огромна важност за нас", обясни нидерландецът на пресконференцията преди мача.

Тен Хаг изрази задоволство и от представянето на нападателя Маркъс Рашфорд, който в четвъртък реализира победния гол в двубоя с Бетис от Лига Европа. По този начин английският национал вече има 19 гола след края на световното първенство в Катар в началото на декември.

"Маркъс прогресира много през този сезон. Той не бе в най-добрата си форма в началото на кампанията, но той успя да изгради основа, с която да помогне не само на себе си, но и на целия отбор с головете си и победите, които ни носят те", обясни Тен Хаг.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Нидерландецът изрази съжаление от факта, че няма да може да разчита на Каземиро в предстоящия двубой с Фулъм. Бразилският халф получи червен картон в мача със Саутхямптън и му предстои наказание от четири срещи.

"Играхме достатъчно много мачове без Каземиро и в доста от тях изглеждахме добре. Но винаги бих предпочел да имам наличен Каземиро в състава, защото той е човек с огромно влияние върху нашата игра", завърши Ерик тен Хаг./БТА