Манчестър Юнайтед се нуждае от нов нападател, който да помогне на отбора да реализира головите положения, които създава и така проблемът в атаката да бъде разрешен за новия сезон, призна мениджърът на клуба Ерик тен Хаг преди гостуването на Борнемут във Висшата лига.

"Червените дяволи" са вкарали 45 гола до момента, най-малко от всички отбори в топ 10.

21-годишният датчанин Расмус Хьойлунд, който беше привлечен през август за 72 милиона паунда, се е разписал 13 пъти в 45 мача. Антони Марсиал има два гола през сезона, след като е извън сметките от януари насам заради контузия.

В тази посока тимът има принос от Алехандро Гарначо. Аржентинското ляво крило има 9 гола в 41 мача. Маркъс Рашфорд, който през миналия сезон вкара 30 попадения, сега е спрял на 8 за момента в 38 мача.

Тен Хаг отказа опцията да привлече нов нападател през януарския трансферен период, оправдавайки се с правилата за финансов феърплей и опасността от санкции. Но сега се надява, че след края на сезона ще привлече нов голаджия.

"Мисля, че един нов човек ще помогне“, каза холандският мениджър пред репортери в петък. "Имаме нужда от повече опции. Имаме нужда от поне два избора на всяка позиция. На някои постове нямахме никакъв избор– позицията на нападател, позицията на левия бек – и това има отрицателно въздействие върху резултатите", започна Тен Хаг.

"Работим по тези въпроси със скаутите. Планът е готов и трябва да го изпълним. Новите собственици също са наясно с това, какво ни трябва. Имаме план, по който искаме да играем. Така че знаем нашите профили и всеки нов трябва да съответства на профилите, които искаме", завърши треньорът. /БТА