Футболистът на Манчестър Юнайтед Лисандро Мартинес може да бъде на линия за мача с Брентфорд в събота, след като се възстанови от контузия, съобщи мениджърът на клуба Ерик тен Хаг.

26-годишният централен защитник получи травма на коляното в домакинството срещу Уест Хям миналия месец, спечелено от "червените дяволи" с 3:0.

"Да, има шанс той да играе. Усещахме липсата му във всеки двубой, тъй като внася спокойствие. Демонстрира поведение на победител и го показва ясно на терена. Може да го пренася и на останалите в отбора и така се вдига нивото на представяне", заяви Тен Хаг, цитиран от "Ройтерс".

Очаква се в състава да се завърне и левият бек Люк Шоу. Според нидерладският специалист, "той все още е в плановете за сезона". 

Още една добра новина за Юнайтед е представянето на 18-годишния Коби Мейно. Младокът направи дебют за националния отбор на Англия, след като се появи като резерва при загубата от Бразилия с 0:1 миналата седмица. После впечатли и с играта си срещу Белгия на "Уембли" във вторник.

Мейно идва от Академията на Юнайтед и вече има 14 мача във Висшата лига този сезон. Самият Тен Хаг не е изненадан от дебюта му за националите.

"Мисля, че се справи много добре, но не сме учудени. Знаем на какво е способен и колко бързо може да се адаптира към високото ниво във футбола. Много се радваме за него и за академията. Това е огромен комплимент за целия отбор. Той просто иска да играе футбол, да печели, да дава всичко от себе си, за да напредва. Просто има желание да се забавлява на терена. Интересно му е да контролира играта, да доминира на игрището и да побеждава", добави бившият мениджър на Аякс.