Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитни съждения за настъпилите времена на Театъра на мечтите. Специалния коментира как се е процедирало преди години и какви са реалностите сега. 

Португалецът направи интересно сравнение между „червените дяволи“ и Тотнъм, отбелязвайки, че преди години манчестърци са можели да купят най-добрите футболисти на „шпорите“, визирайки Димитър Бербатов и Майкъл Карик, докато сега не могат да си позволят Хари Кейн и Деле Али, например, просто защото на „Уайт Харт Лейн“ не желаят да продават.   

Жозе Моуриньо

източник: Gulliver/Getty Images

 „По-голям ли е Манчестър Юнайтед заради историята и размерите си от Тотнъм? Но…Можеш ли да купиш най-добрите футболисти на Тотнъм сега? Не, защото не се продават. Преди години…кой беше най-силният играч на Тотнъм – Карик, години по-късно Бербатов. Можем ли сега да идем да трансферираме Хари Кейн, Деле Али, Ерикесен…? Не. Тогава кой е по-могъщ – ние или те?”, запита Моуриньо.

„Футболът се промени. Много е трудно да купуваш играчи на едно високо, високо, високо ниво. Едно време малките клубове почти се молеха на големите, защото имаха потребност да продават. Сега нещата са различни. Така че, в момента е по-сложно да направиш един тим силен, осъществявайки трансфер, освен ако не действаш като някои клубове, които по някаква причина правят едни неща, които други не могат“, добави Моуриньо. 

Още новини: 

Играчите на Юнайтед вярват, че Моу е с прочетена присъда

Моуриньо идентифицира лесна трансферна мишена