Атмосферата в Манчестър Юнайтед отново беше поставена под въпрос само часове преди голямото дерби срещу градския съперник Манчестър Сити във Висшата лига. Причина за това стана разкритието, че най-скъпият футболист в историята на „червените дяволи” – Пол Погба не се появил в хотела, където традиционно тимът се събира преди домакински мач.

В 18,30 часа българско време „Етихад” ще приеме големият дуел от 12-ия кръг, а българските фенове могат да го проследят на живо чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Отсъствието на Погба беше разкрито от Самюел Лъкхърст – главният отговорник за Манчестър Юнайтед на местното издание „Манчестър Ивнинг Нюз”. Той докладва, че лекувалият доскоро контузия Ромелу Лукаку се е появил на сбирката и очевидно е в състояние да вземе участие в мача под една или друга форма. Липсващият Погба обаче за пореден път отвежда размислите към нестихващия конфликт между него и мениджъра Жозе Моуриньо, а това може да е поредният епизод във войната, която напоследък изглеждаше позатихнала.

В петък Погба пропусна тренировката на отбора, като се спекулираше, че става дума за контузия. По-късно „Мирър” обяви, че всичко е наред със здравословното състояние на футболиста и се очаква той да бъде на линия.

Погба, както и останалите играчи, трябваше да се съберат в хотел „Лоури”в съботния следобед, а днес оттам да поемат към стадион „Етихад” с клубния автобус. Остава загадка каква ще бъде съдбата на френския шампион и дали той изобщо ще има роля в срещата.

Още по темата:

Пол Погба: Не съжалявам, че напуснах Ювентус

Погба посвети прическа на Юнайтед: Дори и да ми разбиеш сърцето...

Осъдиха Погба за превишена скорост