Един от най-великите мениджъри в историята на Манчестър Юнайтед - Сър Алекс Фъргюсън може да получи доста по-сериозна роля в клуба, след като стана ясно, че вицепрезидентът на клуба Ед Уудъурд е подал оставка, твърди „Mirror“.

След оттеглянето си от треньорската професия през 2013 година, шотландецът изпълняваше ролята на посланик на „червените дяволи“, като също така се водеше и директор в клуба. Сега обаче това може да се промени и той да получи по-сериозни правомощия.

Ед Уудуърд подаде оставка заради провала при организацията на Европейската Суперлига, в която Манчестър Юнайтед трябваше да бъде един от създателите. След големите протести от феновете, УЕФА и ФИФА, както и от местните власти, „червените дяволи“ решиха да се оттеглят от турнира, а Уудъурд подаде оставка. Той обаче ще продължи да изпълнява ролята си до края на сезона.

На този етап не е ясно точно каква ще бъде новата роля на Сър Алекс Фъргюсън и дали директно ще изземе функциите на Уудъурд. Вероятно тя ще бъде уточнена допълнително. Още повече, че не е ясно дали собствениците от семейство Глейзър няма да решат да продадат клуба, каквито информации се появиха в последните дни.