Манчестър Юнайтед и Суонси завършиха 1:1 в мача от 35-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Олд Трафорд“. Това поредно домакинско равенство на „червените дяволи“ отдалечи водения от Жозе Моуриньо отбор от място в първата четворка.

Люк Шоу получи контузия и бе сменен още в 9-та минута от Антонио Валенсия.

Пред Фернандо Йоренте се откри отлична възможност в 14-та минута, когато той получи пространство пред себе си и стреля, но Де Хеа успя да се намеси решаващо и да спаси.

Антони Марсиал намери с отличен дълъг пас Джеси Лингаард в наказателното поле на Суонси, а той веднага стреля от въздуха, но Лукаш Фабиански се намеси решаващо и спаси.

Маркъс Рашфорд сложи топката на главата на Уейн Рууни в 23-та минута, а той стреля, но над напречната греда в аут.

Антони Марсиал направи добър пробив в 30-та минута, когато преодоля двама футболисти на Суонси, след което стреля, но Фабиански спаси.

Том Керъл намери с дълъг извеждащ пас Джордан Аю в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, а той бързо обработи топката и стреля, но Давид де Хеа спаси.

Съдията Нийл Суорбик свири дузпа за Манчестър Юнайтед в добавеното време на първата част, но такава не съществуваше. Джеси Лингард пусна отличен извеждащ пас към Маркъс Рашфорд, който изскочи сам срещу Лукаш Фабиански и падна в наказателното поле на Суонси. Нападателят симулира, тъй като Фабиански си прибра ръцете, а съдията се хвана и свири дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Уейн Рууни, който изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Фабиански. С този гол Уейн Рууни се превърна в едва вторият футболист вкарал в 150 различни мача във Висшата лига. Пред него е само Алън Шиърър, който е отбелязал голове в 190 мача.

Манчестър Юнайтед пропусна невероятна възможност да удвои своята преднина в 49-та минута, когато Ерера подаде към Уейн Рууни, който бе изведен на отлична позиция, но след удара му топката се спря в тялото на Антони Марсиал.

Ерик Баи получи контузия в 59-та минута на мача и бе сменен принудително от Матео Дармиан.

Пред „червените дяволи“ се откри нова много добра възможност в 62-та минута, когато Марсиал стреля, но Фабиански успя да спаси с крак.

Суонси успя да изравни резултата в 79-та минута, когато Гилфи Сигурдсон директно от фаул изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

Джеси Лингард стреля от малък ъгъл с глава в 84-та минута, но Фабиански успя да спаси.

Пред Том Керъл се откри възможност да стреля в 86-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Манчестър Юнайтед остава на пето място в класирането с 65 точки, докато Суонси остава в зоната на изпадащите на осемнайста позиция с 32 точки.