Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предприе интересна стратегия преди неделното градско дерби срещу шампиона на Англия Манчестър Сити във Висшата лига. Той определи „гражданите” за недосегаеми и отказа да коментира информациите за това, че те са нарушавали Финансовия феърплей на УЕФА.

Тимът на Специалния постигна три поредни победи във всички турнири, а според него това е бил ясен знак за неговия колега Хосеп Гуардиола да се готви за труден мач.

„Трудно ми е да говоря (за разкритията на Football Leaks – б.р.), защото се фокусирам върху моята работа. Концентрирам се върху четирите линии, върху футбола. Ако искате да говорим за техния футболен потенциал, можем да го направим, а футболният потенциал стартира с инвестиции.”

„След това идва, разбира се, качеството на работата, на организацията. В това отношение мисля, че те са недосегаеми, но какво се случва зад завесите – не бих могъл да кажа.”

„В този момент искам да мисля само за футбол, а това значи да мисля за Манчестър Сити като футболен тим. Ако завършим наравно, разликата между нас и тях остава 9 точки, ако загубим – става 12. Не мисля, че това е начинът, по който да се гледа на този двубой.”

„Просто трябва да се фокусираме върху мача, той е труден сам по себе си. Искам да го изиграем като изолирано събитие. Един труден мач срещу труден опонент, но от другата страна също ще смятат, че излизат срещу тежък съперник”, допълни Моуриньо.

Още по темата:

Моуриньо и изкуството на провокацията

Жозе искрено се надсмя над "преводачите" от ФА

Скоулс с остра реакция към Моу: Трябва да се печели с класа

Моу се оправда за "ушенцето": Псуваха ме цял мач

ФА ще обжалва решението за псувните на Моуриньо