Правителството на Великобритания обяви, че стадионите в Ливърпул и Лондон ще могат да приемат до 2000 зрители на мач след края на настоящия локдаун в страната на 2 декември, но стадионите на двата манчестърски гранда ще останат затворени.

Причината е, че според скалата на здравните власти, Ливърпул и Лондон се намират във второ ниво по отношение на разпространение на COVID-19, но Манчестър все още е в по-тежкото трето ниво и затова там все още няма да бъдат допускани фенове на спортни мероприятия. В трето ниво са още Бирмингам (Астън Вила, УБА, Уулвърхемптън), Лестър, Нюкасъл и Лийдс.

Това означава, че шампионите от Ливърпул ще могат да приемат своите фенове на "Анфийлд" за първи път месец март насам на 5 декември, когато "червените" приемат Уулвс в мач от Висшата лига. Привържениците на Арсенал ще могат да се завърнат на "Емирейтс" още на 3 декември, когато "артилеристите" посрещат Рапид Виена в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Макар и всички в света на английския футбол да приветстваха поетапното завръщане на фенове по стадионите в страната, то мнозина изразиха притесненията си, че планът ще донесе несправедливо предимство на отборите, които ще могат да играят пред своята публика, преди тези, чийто стадиони ще останат затворени.