Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр определи тийнейджъра Мейсън Грийнууд като „специалист в завършването на атаки“, след като нападателят вкара два гола за успеха над Борнемут с 5:2 в събота.

Gulliver/Getty Images
21 снимки

18-годишният футболист отбеляза първото от двете си попадения с чудесен изстрел и добави още едно, за да увеличи сметката си на 15 през настоящата кампания във всички турнири. Солскяр заяви, че не е виждал такава мощ и прецизност пред гола от млад играч, но добави, че е твърде рано да се предсказва, че Грийнууд ще има подобна кариера на двама от най-добрите играчи в историята на Юнайтед – Уейн Рууни и Кристиано Роналдо.

„Виждал съм Уейн Рууни на същата възраст и Мейсън е специалист в завършването на атаки, специален голмайстор…Той знае точно какво да направи с топката, когато е на терена. Ако стреля, ще вкара. Той ще става все по-добър и като цяло вече отбеляза напредък. Не искам да го сравнявам с Рууни и Роналдо, това не е справедливо, защото той ще направи своя собствена кариера. Той прави нещата по свой начин. И двамата посочени от мен имаха фантастични кариери, и съм сигурен, че ако Мейсън продължи да върши правилните неща и да взима точните решения, той ще има страхотна кариера. Това е първият сезон на Мейсън, но винаги сме знаели, че той е специално дете“, каза норвежецът по адрес на таланта.

Победата остави петият в таблицата с 55 точки от 33 срещи преди мача с борещия се за своето оцеляване Астън Вила в четвъртък.