Вратарят Давид де Хеа няма да се задоволи с лични постижения и се нуждае от повече големи трофеи с Манчестър Юнайтед, разкри мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр.

29-годишният страж спечели наградата за „Играч на годината“ в клуба четири пъти след пристигането си от Атлетико Мадрид през 2011, но Юнайтед триумфираха само веднъж с Висшата лига за деветте му сезона на „Олд Трафорд“. По веднъж беше завоювана ФА Къп, Лига Европа и Купата на Лигата.

„Не мисля, че той ще бъде щастлив, докато не спечели повече или по-големи трофеи. Оставането в Манчестър Юнайтед в този период и липсата на повече титли и купи – това за него ще бъде черна точка в кариерата му. Не смятам, че Давид е тип човек, който се интересува от лични награди, той иска да вдигне такива и с тима“, каза норвежкият специалист пред британските медии. Де Хеа е на път да стане едва втория вратар след Алекс Степни с 400 мача за „червените дяволи“. „Той иска да остане клуба още много, много години – може би, 10. Колко дълго ще остане на върха по отношение на форма, зависи от него“, добави Солскяр.

Юнайтед е пети с 58 точки, на точка зад четвъртия Лестър. Съставът може да изпревари „лисиците“ при успех по-късно тази вечер у дома над Саутхемптън.