Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер „закачи” своя съперник Ливърпул след мача помежду им на „Олд Трафорд” (1:1). Специалистът коментира наличието на ВАР системата, която влезе в употреба по време на мача в неделя вечер, като добави, че неговият тим не играе баскетбол.

Солскяер вярва, че при намесата на видео-асистентите са били взети правилните решения. При отмененото попадение на Ливърпул в края на първото полувреме ВАР доказа, че Садио Мане е играл с ръка в наказателното поле, преди да прати топката зад Давид де Хеа. Именно за това положение норвежецът използва намека за баскетбол.

Преди това асистентите за видео повторението трябваше да помогнат за изясняване на ситуация, в която Ливърпул имаше претенции за извършено нарушение срещу Дивок Ориги, а при последвалата атака падна попадението на „червените дяволи”. В крайна сметка попадението беше зачетено.

И за двете намеси на ВАР Солскяер обяви: „Фаул? Няма начин, ние не играем баскетбол. Топката го докосна, но това не е ясно и очевидно нарушение.”

Закачката на Оле Гунар Солскяер обаче е свързана с факта, че няколко дни преди срещата на „Олд Трафорд”, футболистите на Ливърпул бяха показани как играят баскетбол на тревния терен.