Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, заяви, че отборът му е достигнал до три полуфинала през този сезон, но се надява сега да прескочат този етап и да играят за трофей. "Червените дяволи" се нуждаеха от дузпа в продълженията, за да стигнат до крайното 1:0 над Копенхаген на четвъртфинал в турнира Лига Европа, който се игра в Кьолн. Бруно Фернандеш вкара от 11-те метра и сега чакат своя съперник измежду Уулвърхемптън или испанския Севиля.

"Това е трети път през този сезон, в който ние преодоляваме четвъртфинал. Класирахме се за полуфинал във всички състезания, в които сме участвали. Вратарят на нашите съперници беше фантастичен, даже невероятен. Но все пак и два пъти уцелихме гредите. Знаехме, че ще бъде много трудно да ги прекършим. Искахме да победим, но без да правим грешки, опитвайки се да създадем моменти за голове, разказва норвежкият специалист, който имаше любопитния момент пред себе си да спори в европейски мач с друг свой сънародник", заяви Солскяер.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Уулвърхемптън ги познаваме достатъчно добре, а Севиля също впечатляват с представянето си. През този сезон достигнахме до три полуфинала, но сега ще се класираме на финал."

"Знам какво ни липсва. Просто в мачове като този снощи трябва да бъдем по-презицни при завършващия удар. Работихме здраво през този сезон. И смятам, че скъсихме дистанцията до физическата форма, която искам да виждам, но от психологическа гледна точка сега е моментът да прескочим този полуфинал и да разберем, че можем да се борим за трофеи", допълни специалистът.