Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази задоволството си от победата при гостуването в отложен мач от първия кръг на Бърнли с 1:0. Двубоят беше белязан от няколко намеси на системата ВАР в ущърб на Манчестър Юнайтед, които по думите на Солскяер, са се превърнали в катализатор за успеха.
 
"Няма как да не съм доволен, когато печелим трите точки. През първите 30 минути не играхме много добре, но след това ВАР ни вдъхна живот. Голът на Хари Магуайър беше идеален и момчетата се ядосаха от отмяната му. Наложи се да ги успокоявам на полувремето. За ситуацията в 27-ата минута е възможно съдията да е бил прав, но отмененият гол беше грешка. Пол Погба заби страхотен гол, показа великолепен стил.
 
Той игра много силно днес. Щеше да е по-лесно, ако бяхме отбелязали и втори път, но ние не търсим лесни пътища. Вече се чувстваме много по-уверени преди такива мачове. Справяме се добре при гостуванията. Трябва да вярваме в себе си. Чака ни двубой срещу шампиона. Това ще е прекрасен тест за нас", каза Солскяер.