Защитникът на Манчестър Юнайтед Аксел Туанзебе може да се радва на дълга кариера в клуба и трябва да подобри своята последователност, за да реализира пълния си потенциал, заяви мениджърът Оле Гунар Солскяер. Туанзебе, който претърпя редица контузии, се справи с Килиан Мбапе и Неймар в първия си мач от 10 месеца насам, докато Юнайтед победи Пари Сен Жермен с 2:1 в Шампионската лига, а мениджърът засипа с похвали 22-годишния футболист.

"Това беше страхотно представяне на хлапето, което не е играло от 10 месеца. Радвам се за него, такъв професионален характер ... той работи много усърдно, беше отдаден в рехабилитацията", каза Солскяер преди съботния мач срещу Челси.

"Доволен съм за него. Сега става въпрос за получаване на последователност в изявите му, той трябва да остане без контузии, но мисля, че той е лидер.

Туанзебе може да играе десен бек, централен защитник, халф, той е момче, което поема отговорност за собственото си развитие и прави всичко възможно, за да има дълга кариера в Юнайтед и да получи тази последователност", добави норвежецът.

Солскяер отхвърли съобщенията в медиите, че клубът е предупредил младия нападател Мейсън Грийнууд за неговата дисциплина. "Не съм притеснен за Мейсън и не искам да става мишена. Той влезе и игра фантастично ... Направи грешка за Англия и изведнъж пресата тръгна след него. Трябва да ви разочаровам ... той никога не закъснява за тренировка. Виждал съм бивши играчи на Юнайтед да говорят за него и те не знаят за какво говорят", заяви Солскяер.