Дебютът на Оле Гунар Солскяер начело на Манчестър Юнайтед бе пленителен. Тимът премаза Кардиф с 5:1 в първия случай, в който са реализирани 5 гола във вратата на съперника от времето на Сър Алекс Фъргюсън.   

"Дяволите" не бяха виждали 5 гола от времето на сър Алекс

Според контракта на Солскяер с Юнайтед, той ще престои на „Олд Трафорд“ като временен вариант до края на сезона. В момента легендата е в нещо като „наем“ от титулярния си клуб Молде. А медиите в Англия непрекъснато говорят, че Ед Уудуърд е заявил пред Оле, че той ще може да взима само играчи под наем през януари или такива, които да не бъдат обвързвани с дългосрочни договори.

Ясен знак, че директорите търсят постоянен вариант за треньорската скамейка. Явно Солскяер ще трябва да се оправя с това, което има. Но е ясно, че то не е малко.

Двубоят с Кардиф показа, че Манчестър Юнайтед притежава огромен потенциал в този си вид. Норвежецът единствено трябва да прояви своя почерк и да покаже, че има уменията да спечели постоянния контракт, за който всички вече заговориха.

По време на своя престой от две години и половина Жозе Моуриньо изхарчи повече от 450 млн. евро за трансфери. Резултатът бе 3 трофея (Камюнити Шийлд, Купата на Лига и Лига Европа – през сезон 2016/2017 г.). След това обаче Юнайтед се превърна в един максимално защитен и безинтересен за феновете тим. Слабите резултати срещу най-големите в лигата в крайна сметка взеха главата на Моу. 

В клуба сега не искат да се наемат с нови покупки. Твърде рисково е. Особено с един временен вариант начело.

Манчестър Юнайтед обаче все още е в играта – тимът е 6-ти с 29 точки във Висшата лига (на 8 точки зад 4-ото място). „Червените дяволи“ продължават и битката в Шампионската лига, където ще срещнат Пари Сен Жермен в 1/8-финалите.

В последните години европейският футбол видя раждането на една легенда точно по схемата – „времен треньор“ – „постоянен победител“. Случаят със Зинедин Зидан в Реал Мадрид едва ли ще се повтори някога, но е факт, че в живота временните решения понякога стават постоянни. Особено, когато всичко се утвърждава​ с успехи и усмивка.

Солскяер започна с възможно най-пламенната енергия. Остават едни 6 месеца, докато сумираме неговите резултати.

Солскяер посочи първата си трансферна цел

Погба: Благодаря на Моуриньо, че ме направи по-добър човек

Полъхът "Оле" донесе най-голямата победа на Юнайтед