Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер вярва, че е правилният човек за поста на „Олд Трафорд“, независимо от най-слабия старт на клуба във Висшата лига от 30 години насам.

„Червените дяволи“ имат едва две победи от първите осем мача в Премиършип през този сезон и са на 12-та позиция в таблицата, на две точки от зоната на изпадащите. Столът на норвежкия специалист може да се разклати допълнително, ако тимът допусне поражение от лидера в класирането Ливърпул тази неделя в „Театъра на мечтите“. Юнайтед имат четири пункта по-малко в сравнение със същия етап от миналия сезон, когато бяха ръководени от Жозе Моуриньо, загубил работата си през декември 2018 именно след поражение от „мърсисайдци“, но Солскяер подкрепи играчите си да излязат от кризата.

„Никога не съм чувствал натиск от работата си като мениджър на клуба. Уверен съм в това, което правим, в треньорския щаб и това, което се случва тук всеки ден, наистина съм впечатлен. Майкъл Карик, Кийрън Маккена, Мартин Пърт, Ричард Харис, треньорското ръководство, имаме място за подобрение, но трябва да дойдат резултатите – да започнем да печелим мачове, да отбелязваме голове, трябва да създаваме повече възможности за гол, защото в дефанзивен план изглеждаме солидно. Но не сме достатъчно предизвикателни в предни позиции, не предприемаме достатъчно рискове. Ако наблюдавате най-добрите отбори, те рискуват повече с топката, използват празни пространства и това е процесът, към който трябва да се насочим“, сподели Солскяер.

За дербито с Ливърпул Юнайтед ще бъдат без контузените Пол Погба и Давид Де Хеа, но се очаква бековете Аарън Уан-Бисака и Люк Шоу да се завърнат в състава. /БГНЕС