Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер приветства новината, че най-после над 10 хиляди фенове ще могат да присъстват „Олд Трафорд“, което ще се случи за пръв път от март миналата година.

„Червените дяволи“ приемат Фулъм в двубой от предпоследния 37-и кръг от Висшата лига във вторник вечерта от 20:00 часа.

Тимът обае загуби последните си две домакинства от Лестър и Ливърпул, а второто бе съпроводено с поредни протести на привържениците, които все още са в обтегнати отношения със собствениците на клуба. Въпреки това Солскяер е настроен позитивно към тяхното завръщане и се надява скоро страстите да намалят.

„Чакахме този моменти от много време. Разбира се, не е хубаво, когато фенове и клуб не са обединени, както се случи в последните няколко домакински мача и особено този с Ливърпул. Въпреки това се надяваме на позитивна атмосфера във вторник, а също така да покажем добър футбол, защото именно това е моята работа - да подготвя отбора да играе добре и да се наслаждава на това. Важно е отново да започнем да изпитваме удоволствието от мачовете заедно, защото отношенията между фенове и клуб се отразяват и на показаното на терена. Играчите също са хора и реагират на наличието на фенове добре. Надяваме се да им дадем повод да празнуват и това е нещото, върху което се фокусираме“, сподели Солскяер.

Норвежецът заяви, че иска в следващите две срещи до края на сезона неговия тим да постигне добри резултата, които да гарантират добро настроение и увереност в тима преди финала в Лига Европа, който е следващата сряда 26 май в Гданск срещу Виляреал.

„Независимо от играчите, които ще стартират, те трябва да дадат всичко от себе си. Ако не си пределно мотивиран, ако имаш нещо друго на ум, не влизаш в правилно в единоборствата и не тичаш достатъчно, то тогава има голяма вероятност да не се справиш по най-добрия начин. Ние искаме да изградим увереност. Загубихме последните си две срещи на „Олд Трафорд“, а не искаме да излезем на финала с ниско самочувствие и липса на увереност, така че ще се възползваме от тези мачове“, каза още Солскяер.