Временният наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер откровено вярва, че талантът на Маркъс Рашфорд може да отведе младия англичанин редом до утвърдена суперзвезда като Хари Кейн.

Под ръководството на заменилия Жозе Моуриньо норвежец 21-годишният нападател най-сетне получи шанс да играе на коронната си позиция на върха в атаката. Резултатът от това бяха 3 гола в последните му 4 мача.

В неделя на Юнайтед му предстои много важно дерби срещу Тотнъм, който е първият равностоен опонент, откакто Солскяер пое руля. Защитата на „червените дяволи” ще бъде подложена на много сериозен тест, защото Хари Кейн ще се опита да се разпише в седми пореден мач.

Гледайте Тотнъм – Манчестър Юнайтед на 13 януари (неделя) от 18,30 часа пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!

Феновете на Юнайтед обаче преди всичко ще се интересуват от своя млад любимец, към когото очакванията са големи от мига, в който проби с гръм и трясък в първия тим. „Маркъс може да стане топ, топ нападател”, заяви Солскяер.

„Можем да си говорим за Хари Кейн и неговата класа.. Сигурен съм, че Маркъс разполага с потенциала да достигне същите висини. Бързината му е плашеща, сега вече е по-силен физически и може да гардира топката за нас. Той е страхотен играч, който свързва звената ни.”

„Рашфорд е много вълнуващ футболист, с който имам шанса да работя”, добави още Солскяер.