Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори пред медиите преди мача на „червените дяволи“ от третия кръг на ФА Къп срещу Уотфорд тази събота.

Норвежецът коментира някои от най-актуалните теми напоследък, сред които кризата с коронавируса, както и бъдещето на някои от играчите на тима.

COVID кризата:

„Притеснявате се какво се случва в обществото. Това е голямо нещо. Чувствам се в безопасност в нашия балон, предприехме всички стъпки и следваме протоколите за безопасност. Имахме странен случай с положителния тест на Факундо Пелистри. Той съобщи за това в Twitter. Обикновено не коментираме кои са заразените играчи, но Факундо е добре и се надяваме скоро да се върне при нас. Това, което се случва навън, е плашещо. Ние носим отговорност да се пазим“.

Бъдещето на Маркос Рохо и Серхио Ромеро:

„И двамата имат договори до лятото и няма да бъдат удължавани. Но те са професионалисти, работят усилено и са готови, ако бъдат повикани. Сигурен съм, че са готови. Търсим да им намерим клубове за тях този месец.

За Одион Игало:

„Той тренира много добре и беше най-резултатният на тренировките. За него е трудно да е извън състава толкова пъти, защото наистина се справя добре до лятото. Той си остава професионалист и голям човек. За Одион ще е специално да играе срещу Уотфорд. Той винаги работи усилено на тренировки и не е загубил нито своята острота, нито качеството си“.

За новото попълнение Амад Диало:

„Той все още не е бил с нас на тренировките. Има още някои документи, които да бъдат оправени, за да може да се присъедини. Развълнуван съм от всички нови играчи, които дойдат. Виждал съм, че има много очаквания за Амад и с право, чудесен играч с фантастични качества, който очакваме с нетърпение да развием и да му дадем шанса да успее в Манчестър Юнайтед. Важно е да му дадем това време да се установи тук“, заяви Солскяер.

Манчестър Юнайтед приема Уотфорд в събота от 22:00 часа българско време.