Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер показва завидно самочувствие в последните няколко дни. След победата на РБ Лайпциг с 5:0 в сряда вечер в Шампионската лига той не изключи варианта за достигане до финала на турнира.

Сега пък норвежецът не отписва и шансовете на тима за спечелване на Висшата лига през настоящия сезон. „Червените дяволи“ не са печелили титлата от 2013-а година насам, а в момента вървят 15-и - на 6 точки от лидерите Евертън и Ливърпул, но и с мач по-малко.

„Мисля, че футболът така се разви, че вече много клубове разполагат с широки и силни състави и съответно могат да се борят за трофеи, макар през последните два сезона да имаше само два отбора, които правеха това“, сподели Солскяер на пресконференцията преди двубоя с Арсенал.

„Смятам, че през настоящата кампания много от отборите като нас, които сме под тези два, биха се надявали да се включат в съревнованието. Преди години борбата за златото беше между Юнайтед и Арсенал, а след това се намеси и Челси. Сега е по-вълнуващо както за мен, така и за феновете, защото вече не е битка само между два тима. На фона на ставащото по света този сезон може да се случи всичко. Просто ще го караме мач за мач”, допълни още норвежкият специалист.

Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в дербито от 7-ия кръг във Висшата лига тази неделя, 01.11, от 18:30 часа.