Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че се надява Пол Погба да ангажира бъдещето си с клуба, като подпише нов договор. Французинът на практика има още две години от настоящия си контракт на „Олд Трафорд“ (б.р. – Юнайтед има опцията да удължи автоматично договора му с една година).

Погба вече на два пъти поиска да напусне клуба, след като се присъедини към Юнайтед от Ювентус през 2016 година, а последната от тези молби дойде на клубно събитие миналото лято, където той призна, че желае „ново предизвикателство“. Пандемията от коронавируса обаче възпрепятства шансовете на Погба да се премести в отбори като Ювентус и Реал Мадрид, които не успяха да отговорят на исканата от Юнайтед сума размер на 100 милиона паунда.

Сега обаче се твърди, че Погба е по-щастлив от всякога в клуба и Солскяер се надява, че тимът ще постигне споразумение с французина.

„Не мога да коментирам дискусиите между играча и клуба, но разбира се, ние искаме да запазим най-добрите играчи в отбора“, каза Солскяер.

„Искаме да изградим отбор за бъдещето, а Скот [Мактоминей] и Неманя [Матич] играят на сходна позиция, но са на различни етапи от кариерата си. Един в началото и един наистина опитен. Имаме нужда и от играчи „по средата“. Дано успеем да направим нещо. Знам, че след като се върна Пол [Погба], той изглежда все по-добре. Той се наслаждава на футбола си и нека видим до къде ще ни отведе това", допълни норвежеца.  

Погба е в отлична форма, откакто се завърна след четиримесечно отсъствие заради контузия. Французинът изпусна именно първите четири месеца от  годината след операцията си през септември и изигра едва два мача след завръщането си през декември, преди отново да се подложи на интервенция.