Протестите на феновете на Манчестър Юнайтед не могат да бъдат оправдание за слабата игра и домакинската загуба с 2:4 срещу Ливърпул, категоричен е мениджърът на "Червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

Както е добре известно, привържениците Юнайтед отложиха мача на 3 май след акция на стадиона срещу собствениците от семейство Глейзър и на отбора му се наложи да играе четири пъти в рамките на осем дни.

18 снимки

Преди мача фенове на манчестърци блокираха за кратко автобуса на Ливърпул по пътя към "Олд Трафорд", но заканите за нови сериозни протести и на стадиона си останаха само в социалните мрежи. Мачът се игра, а Юнайтед се провали.

"Щом стъпиш на терена, всичко друго остава на заден план и се съсредоточаваш върху играта. Вярно е обаче, че прекарахме твърде дълго време в хотела, за да чакаме този мач. Дойдохме на обед и той започна в 20:15, но момчетата стиснаха зъби", каза Солскяер.

"Да, малко се наруши подготовката ни и определено ситуацията не бе най-добрата, но се справихме с нея. Ливърпул обаче си заслужи победата и трите точки.

"Допуснахме голове в ключови моменти от мача, не се възползвахме от психическото предимство след първото ни попадение и им позволихме да играят освободено след техните. Подарихме им поне два гола. И ние вкарахме втори късно в мача, но отново започнахме да пропускаме. както казах, провалихме се в ключовите моменти".

Следващият мач на Юнайтед е с Фулъм във вторник, когато на трибуните ще се завърнат фенове. Солскяер се надява, че няма да има напрежение между отбора и неговите привърженици.

"Надявам се атмосферата да бъде приятна. Чакахме дълго време за това. Дано да се насладим на мача заедно", завърши той.