Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер похвали изявите на Антони Марсиал и Люк Шоу след впечатляващата победа с 2:0 срещу Манчестър Сити в дербито от 28-ия кръг на Висшата лига.

Getty Images/Gulliver
60 снимки

"Антони Марсиал беше играч на мача. Това беше Антони, когото познаваме, силно позитивен. Радвам се за него. Това беше Антони от миналото. Два часа преди загрявката не бях сигурен дали ще играе. Днес той се преоткри. Беше наистина силен с топката и много позитивен", заяви норвежецът.

Именно французинът бе повален в наказателното поле в 34-ата секунда, за да спечели дузпата, с която "червените дяволи" поведоха.

Люк Шоу пък отбеляза второто попадение в 49-ата минута, когато направи рейд от 56 метра преди да дойде двойното подаване с Маркъс Рашфорд, което доведе до втория нокдаун за "гражданите".

"Вторият гол беше великолепен. Люк просто показа за какво става въпрос. Тази сутрин беше под сериозно съмнение и трябваше да премине фитнес тест, за да играе. Какво представяне!", допълни специалистът.

"Когато спечелите с 2:0 и играете по този начин, вие сте доволни. Трябваше да се защитаваме добре. Нито един отбор в света на футбола няма шанс срещу Манчестър Сити, без да е колективен", добави мениджърът.

Манчестър Сити са лидер в класирането с цели 11 точки пред Манчестър Юнайтед.

"Те са толкова напред, че наистина не можете да мислите за нищо, освен да се уверите, че печелим мачовете си и сме по-добри от миналата година. Бяхме трети, така че искаме да се придвижим нагоре в таблицата", каза още бившият нападател.