Сериозен ултиматум е поставил мениджърът на Манчестър Юнайте Оле Гунар Солскяер към звездите на отбора. Той е обявил, че всеки, който се върне дори с грам над допустимото тегло, ще бъде не просто изваден от състава за предсезонната подготовка, но и ще бъде продаден или даден под наем някъде. 

"Червените дяволи" се събират на подготовка на 1 юли. Това прави цели 50 дни почивка за звездите на отбора, което е предпоставка не просто да загубят формата си, но и да качат по някое друго килце отгоре. И норвежецът е категоричен, че няма да допусне такова нещо да се случи. 

За целта той е изготвил стриктен подготвителен режим за всеки играч по индивидуална схема. В него пише с какво тегло трябва да се върне всеки за първата тренировка на 1 юли. И ако има отклонения, следват жестоки санкции. 

Причината за това действие на Солскяер е, че не иска да се повторят случаите с контузии и физическо неразположение в края на сезона, което сполетя огромна част от играчите му тази кампания. И което имаше огромна роля за слабото им представяне особено в края на сезона.