Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че футболистите са „лесна мишена“ и е несправедливо да се призовават по време на пандемията причинена от коронавируса.

Футболът е подложен на контрол, тъй като заразата със опасния вирус продължава да ескалира и здравният секретар на Великобритания Мат Ханкок бързо подчерта липсата на подкрепа от добре платените футболисти на Острова.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Норвежецът говори пред бившия си съотборник Гари Невил за Скай Спортс и заяви, че се водят дискусии за това как играчите и клубовете да могат да дадат своя принос и настоява, че всички футболисти искат да помогнат.

„За мен футболът е лесна мишена. Несправедливо е да призоваваме футболисти или отбори, защото добре знаем, че те вършат огромна работа за общността и в момента правят много, за да помогнат в тази ситуация. Дискусии водят между играчи и клубове, какъв принос ще дадат. За никого не е лесно и да бъде призоваван не е честно според мен“, заяви Солксяер.

„Грешките се правят и са направени от множество хора. По този начин се учим. Сега става въпрос за вземане на по-добри решения. Мисля, че всички искаме да помогнем на Националната здравна организация и всеки отделен клуб прави това, което смята за правилно“, добави още норвежецът.

„Всички сме добри хора и съм сигурен, че всички искаме това да приключи възможно най-скоро. Но трябва да се спазват указанията на правителството“, сподели мениджърът на „червените дяволи“.

Солскяер признава силата, която футболът може да има за оптимизма на страната и психичното здраве на хората и оценява, че докато футболистите често са пример за подражание в обществото, истинските герои са здравните работници на първа линия.

„На първо място ние сме модели за подражание. Понякога сме герои във футбола. В момента трябва да направим крачка назад. Истинските герои са работещите на първа линия. Мисля, че всички оценяват и се възхищават на това, което те правят. Нека следваме указанията, но футболът е много важен за психичното здраве на мнозина. Виждах футболисти да провеждат видеоразговори, да се предизвикват един друг, да си изпращат съобщения и да са модели за подражание. Футболът е толкова голямо нещо, така че дори и малко забавна игра на ФИФА, може да ни оправи настроението“, заяви норвежецът.