Клубовете от английската Висша лига са започнали разговори за начина, по който да процедират по време на задаващата се пауза за националните отбори, пише „Daily Mail“.

Преди около седмица правителството в Англия въведе нови строги правила за списък с държави определени като „червена зона“, влизащите от които ще трябва да бъдат карантинирани за 10 дни в посочени от държавата хотели.

Първи в този смисъл се изказа вчера мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който заяви, че от клуба няма изпратят бразилските си футболисти, които получат повиквателна, ако е необходимо след това да изтърпяват подобна карантина.

Днес такова изявление направи и мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, а според изданието на обсъждането на темата между клубовете най-активни са били представителите на Евертън. ФИФА вече даде разрешение на отборите да спират своите играчи от ангажиментите им с националните тимове, ако след това ще бъдат подложени на карантина при завръщането си.

Клубовете в Англия все още не са достигнали до общо становище за действие, а за момента най-вероятно изглежда решението да бъде оставено на самите играчи, разчитайки се на това, че те сами ще отклонят повиквателните и ще останат в клубовете си.

„Daily Mail“ пише още, че през миналата седмица е проведен конферентен разговор, на който шефовете на Висшата лига са информирали клубовете, че ще се прилагат два различни протокола: играчите, които са посещавали страни извън „червения“ списък, ще могат да се завърнат нормално вкъщи и ще получат специално разрешение за тренировки и мачове, а след пет дни ще преминат официален тест и при отрицателен резултата, ще отпаднат карнатинните ограничения.

Футболистите посещавали страни от „червения“ списък обаче ще бъдат карантинирани в хотел и няма да им бъде позволено да тренират и участват в мачове до края на изолацията.