Петер Шмайхел смята, че бившият му съотборник в Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер вървши фантастична работа, откак е мениджър в клуба. Спекулациите около бъдещето на норвежеца стихнаха, след като в последните мачове тимът от „Олд Трафорд” записа позитивни резултати.

Иначе, кандидати за поста са свободните Масимилиано Алегри и Маурисио Почетино. Легендарният датски вратар призна, че Солскяер вече е направил голямо име и вярва, че ще изведе отбора до висини. Юнайтед е в серия от 11 поредни мача без загуба, като се бори за място в Топ 4 в Англия.

Шмайхел възхвали Хендерсън, но каза кой е №1 в Ман Юнайтед

„Смятам, че Оле е фантастичен мениджър. Той е едно от най-големите имена в историята на клуба и не се нуждаем от някой друг. Има нужните качества да се справи и го доказва. Преди всичко да бъде прекратено той направи 11 поредни мача без загуба. Срамно е да се говори за смяна, тъй като той върши добра работа. Не мисля, че има най-добрият отбор в света, но трябва да уважаваме какво прави. Подобрява се всеки ден и прецизира времето си правилно. Играчите знаят какво да правят”, каза Шмайхел.

„Оле върши фантастична работа и смятам, че някои от играчите ще се махнат. Тези, които идват, са класа – точно такива, от каквито се нуждае клуба. Смятам, че отборът ще запише добър сезон през тази година, а през новата ще е много силен”, допълни датчанинът.