Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд се е срещнал с фенове на тима в събота следобед и е провел импровизирана среща с тях. Той се е появил изненадващо в местен пъб, където е разбрал, че привърженици на тима се събират редовно и в момента планират протест пред дома му.

Пресата в Англия специално отбелязва разговарял свободно и е отговарял на техните въпроси, което впоследствие бе потвърдено и от говорител на клуба.

“Ричард Арнолд е разбрал, че група фенове са се събрали в кръчма близо до дома му. Той отиде да се срещне с тях, купи им питиета, изслуша мнението им, след което обясни какво прави в клуба, за да върне успехите на терена, да направи подобрения на стадиона и да засили комуникацията с привържениците”, заяви говорителят.

Впоследствие изтекоха и заснети кадри от самото събиране, на които се вижда Арнолд, който дискутира политиката на клуба и отговаря на въпроси.

“Парите не са определящи за това кого искаме да привлечем. Правим всичко възможно да вземем Френки Де Йонг и ви казвам, че парите за него са там. Ако мениджърът го желае, то тогава той си е свършил работата и е направил своите анализи дали е страхотен играч. Официалните ни представители са в Барселона за него. Искате аз да купя играчите? Това не ви ли светва червена лампа?”, заявява Арнолд.

Впоследствие той говори за собствениците на клуба семейство Глейзър и изразява определено неодобрение за това как са били харчени парите на клуба в последните години.

“Не съм тук, за да защитавам Джоел (Глейзър), трябва сами да говорите с него. Аз дойдох, за да кажете какво мислите и аз уважавам гледната ви точка. Стана така, че изгорихме ши*ани пари в брой. Не можете да отидете на тренировъчното игрище и видите къде са отишли един милиард паунда. Не смятам, че се справихме добре харчейки добре тези пари, но ви казвам, че парите, които мениджърът и директорите искат, са там”, категоричен е Арнолд.