Арсенал победи Манчестър Юнайтед в много атрактивен двубой на „Емиратс“. „Артилеристите“ надвиха манчестърци с 3:2 в последния мач от неделния ден във Висшата лига. „Червените дяволи“ откриха в 17-ата минута с хубав удар на Маркъс Рашфорд от разстояние. Радостта им трая едва седем минути, преди Еди Нкетия да изравни с глава.

През втората част ролите се размениха и „артилеристите“ осъществиха пълен обрат. Букайо Сака също като Рашфорд показа, че може да стреля отдалеч и направи 2:1. Този път лондонският тим се радва кратко, като в 59-ата минута Аарън Рамсдейл допусна сериозна неточност при центриране от корнер, а от това се въпзолзва Лисандро Мартинес, реализирал първия си гол с екипа на Юнайтед.

В самия край на двубоя Еди Нкетия направи 3:2. Попадението бе проверено с ВАР при две отделни ситуции, но засада нямашe и Северен Лондон можеше да ликува.

С победата Арсенал събра 50 точки от 19 срещи. На втора позииця е шампионът Манчестър Сити с 45 пункта и мач повече, а градският им опонент Юнайтед е четвърти с 39.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Арсенал - Манчестър Юнайтед

източник: Sofascore.com


Със самото начало на срещата домакините наложиха натиск. Йодегор опита изстрел от 16-17 метра, но бе блокиран добре. Малко след това "дяволите" развиха добра атака, на чийто връх се озова Бруно Фернандеш. Той изпревари Рамсдейл и опита да си спечели дузпа, като на повторенията се видя, че вратарят леко го подпира .Главният съдия Антъни Тейлър бързо прецени, че няма аргумент за наказателен удар.

В 17-ата минута Юнайтед откри. Партей сбърка с пас в своята половина и топката моментално попадна у Рашфорд, който излъга именно ганаеца и с отмерен удар в долния десен ъгъл на Рамсдейл направи 0:1.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Радостта на тима от Манчестър трая едва седем минути. "Артилеристите" разиграха добре след едно статично положение, при което топката беше изнесена на левия фланг, а оттам Джака "качи" топката на главата на Нкетия, който нямаше затруднения да направи 1:1.

Мактоминей можеше да смълчи още веднъж "Емиратс" за само 28 минути игра, когато стреля мощно отдалеч, но Рамсдейл внимаваше и изби. В самия край на частта Зинченко не успя да намери вратата с далечен шут, а няколко секунди по-късно и опит на Сака за гол не се увенча с успех.

Само седем-осем минути след началото на втората част Арсенал осъществи обрат. Сака получи топката на любимата си позиция вдясно, освободи си място и със страхотен удар в далечния ъгъл разпечата Де Хеа.

Този път обаче радостта на "топчиите" бе кратка. Рамсдейл се намеси много лошо при центриране от корнер и топката попадна на пътя на Лисандро Мартинес, който с глава я добута в мрежата за първия си гол като играч на Юнайтед.

В 65-ата минута Йодегор можеше да се разпише след лошо избита топка от бранител в бяло, но Ериксен предотврати опасният шут на норвежеца да спре в мрежата на гостите. Пет по-късно нов хубав удар на Сака се отклони в крака на Ериксен, след което срещна десния стълб.

В следващите минути Арсенал сгъсти много обръча около вратата на Юнайтед, но така и не се намираше някой, който да засече центриранията, отправяни най-често от Йодегор. Усилията на лондончани можеха да се увенчаят с успех в 84-ата минута, когато се получи страхотен карамбол в пеналта на техния съперник, Нкетия стреля в суматохата, но Де Хеа показа извънземен рефлекс и спаси.

В последната минута от редовното време лондончани удариха своя съперник за трети път. Добра комбинация от левия фланг стигна до наказателното, където Еди Нкетия издебна отбраната на тима от Манчестър и само чукна топката във вратата на Де Хеа.


FT / Арсенал - Манчестър Юнайтед 3:2

0:1 Маркъс Рашфорд 17`

1:1 Еди Нкетия 24`

2:1 Букайо Сака 53`

2:2 Лисандро Мартинес 59`

3:2 Еди Нкетия 90`

 

Арсенал: Аарън Рамсдейл, Бен Уайт, Габриел Магаляеш, Уилиям Салиба, Олександър Зинченко, Гранит Джака, Томас Партей, Мартин Йодегор, Букайо Сака, Еди Нкетия, Габриел Мартинели

Мениджър: Микел Артета

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Рафаел Варан, Лисандро Мартинес, Люк Шоу, Кристиан Ериксен, Скот Мактоминей, Антони, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Вут Вегхорст

Мениджър: Ерик тен Хаг