Ръководството на елитния английски футболен отбор Саутхемптън се е обърнало към полицията, след като защитникът Кайл Уокър-Питърс е получил обиди на расистка основа в социалните мрежи след нулевото равенство с Манчестър Юнайтед в мач от английската Висша лига, игран в неделя, съобщиха от клуба в понеделник.

25-годишният Уокър-Питърс стана обект на нападки в интернет, след като остро влизане в краката на Алехандро Гарначо от Манчестър Юнайтед доведе до контузия на 18-годишниото испанско крило и принуди мениджъра Ерик тен Хаг да го замени принудително на почивката. В последствие Гарначо напусна "Олд Трафорд" на патерици, а Тен Хаг потвърди, че играчът е с изкълчен глезен.

В изявление на управата на Саутхемптън се казва, че те са "отвратени и разочаровани от поведението на всички онези в интернет, които си позволяват да нападат играчи заради цвета на кожата им".

Обидите бяха осъдени и от Английската Футболна асоциация и от Висшата лига. От Саутхемптън потвърдиха, че са препратили съобщенията на полицията в Хемпшър и са докладвали за публикациите на администраторите на социалните платформи.

"Можем само да се надяваме, че те най-накрая ще обърнат внимание на това, което продължава да бъде сериозен проблем", добавиха от клуба.

Автор: БТА