Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, потвърди, че няма води никакви преговори с клубове преди UEFA EURO 2024. В последните дни усилено се говори, че новият съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф е определил Саутгейт за един от фаворитите за евентуален заместник на Ерик тен Хаг, в случай че в клуба решат да се разделят с нидерландеца след края на сезона.

Саутгейт, който има договор с английската федерация до декември, обаче за момента не мисли за нищо друго, освен за представянето на Англия по време на Европейското първенство в Германия.

„Моят фокус е Европейското. Ако бяхме подписали нов договор преди Евро 2024, всички щяха да попитат защо това се прави преди финалите, където трябва да се докажем. Със сигурност няма да преговарям с никой друг преди това. Никога не съм го и правил. Работя тук от осем години. Не бих искал да преговарям с друг, когато имам работа“, заяви Саутгейт на пресконференцията си преди контролата с Бразилия.

„Първо, аз съм селекционер на Англия. Моята работа е да постигнем резултати на Европейското, но преди това имаме две важни контроли. Второ, Манчестър Юнайтед има мениджър. Винаги е много неуважително, когато има спекулации относно мениджър, който заема съответното място“, допълни селекционерът на „Трите лъва“.