Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е готов да остане начело на „Трите лъва“, за да води отбора и на Световното първенство през 2026-а година. Това твърди The Sun, след като в последните дни се появиха информации, че бившият мениджър на Мидълзбро може да замени Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед.

Саутгейт обаче вече публично заяви, че ще реши бъдещето си след края на Европейското първенство по-късно това лято. Според изданието, това, което се случи в Германия, вероятно ще окаже пряко влияние върху неговото решение. На този етап, според The Sun, Саутгейт има намерение да изведе Англия и на Мондиала в САЩ, Мексико и Канада, ако това лято бъде счетено за успешно.

Ако Манчестър Юнайтед обаче влезе в уравнението, това може да промени всичко. Смята се, че възможността 53-годишният специалист да поеме едит най-големите клубове в света може да е твърде голямо изкушение за него, за да го откаже, ако получи официална оферта. Той знае, че подобна възможност е малко вероятно да се появи отново. Проблем обаче ще бъде това, че Саутгейт няма да поеме работата на „Олд Трафорд“ преди края на форума в Германия, което означава, че ще има на разположение само един месец, за да се запознае и да подготви „червените дяволи“ за новия сезон.

Има и друг фактор - лоялността и отдадеността на Саутгейт към каузата на Англия. Това е нещо, което наистина има дълбоко значение за него, тъй като мечтата му е да донесе първи голям трофей за страната си след спечелването на Световното първенство през далечната 1966-а година.