Арабският принц Мохамед бин Салман няма да купува Манчестър Юнайтед. Такива информации се появиха в събота в английските таблоиди, но те бяха официално отречени от саудитския кралски двор. 

Според въпросните слухове, престолонаследникът в богатата на петрол държава бил готов да плати 3.8 млрд. паунда за 100% от акциите на "червените дяволи", които сега се държат от американската фамилия Глейзър. 

Все пак представителите на Бин Салман, активите на чието семейство се оценяват на 850 млрд. паунда, потвърдиха, че е имало разговори с представителите на семейство Глейзър. Те обаче са били за спонсорство, а не за покупка на акции. 

"Информациите, твърдящи, че Мохамед бин Салман ще купува Манчестър Юнайтед, са пълна лъжа. Той имаше все пак разговори със собствениците, но единствено с цел сключване на спонсорска сделка. Такава обаче засега няма подписана", обявиха от пресслужбата на саудитския кралски двор. 

Преди 14 години семейство Глезйър купи контролния пакет акции срещу 790 млн. паунда и изсипа целия този дълг върху клуба. Все по-често се твърди, че американците се оглеждат за възможността да се разделят с Юнайтед, но искат твърде голяма сума за акциите си.