Манчестър Юнайтед се изправя срещу Тотнъм в първия полуфинал за Купата на Англия на стадион „Уембли“. Купата е последният шанс за двата отбора да завършат сезона със спечелен трофей. Почетино никога до този момент в своята деветгодишна кариера като треньор не е печелил трофей, докато Моуриньо със сигурност ще иска да завърши кампанията с ново отличие в своята витрина.

Двубоят е от 19:15 часа и може да го гледате по DIEMA SPORT 2, GONG PLAY, както и да проследите всичко за него в Gong.bg.

Жозе Моуриньо потвърди, че ще разчита на Антонио Валенсия, Неманя Матич и Ромелу Лукаку, които почиваха през седмицата в мача срещу Борнемут.

Фил Джоунс и Дейли Блинд се завръщат след контузии.

Деле Али се очаква да се завърне в титулярния състав на Тотнъм, след като бе оставен извън тима на Маурисио Почетино за срещата през седмицата срещу Брайтън.

Дани Роуз продължава да се възстановява от контузия, а Хари Уинкс със сигурност пропуска срещата заради контузия в глезена.

Отборите са се срещали 10 пъти преди това за Купата на Англия, като двата тима са си разменили по 5 успеха.

Манчестър Юнайтед е излизал краен победил в последните три мача срещу Тотнъм в турнира през 1997, 2008 и 2009 година. Последната загуба на „червените дяволи“ от „шпорите“ в надпреварата е в третия кръг през януари 1980 година.

Това е 29-то участие на Манчестър Юнайтед в полуфиналната фаза на Купата на Англия, като по този начин изравнява рекорда на Арсенал от миналия сезон.

Манчестър Юнайтед бе в серия от 13 поредни победи на полуфиналната фаза за Купата на Англия. „Черните дяволи“ обаче бяха елиминирани в два от последните три полуфинала, които играха в турнира – през 2009 година от Евертън и през 2011 година от Манчестър Сити.

Ромелу Лукаку вкара гол във всеки един мач за Манчестър Юнайтед в надпреварата през този сезон. Той има на сметката си общо 5 попадения.

Алексис Санчес е отбелязал 5 гола в 4 мача за Купата на Англия, в които е взел участие на „Уембли“, включително е реализира победните попадения в две полуфинални срещи.

Жозе Моуриньо може да се превърне в третия мениджър, който ще спечели Купата на Англия с два различни отбора след Хърбърт Чампан, който печели трофея с Хъдърсфийлд през 1922 година и Арсенал – 1930 година, както и Били Уокър – с Шефилд Уензди през 1935 година и Нотингам Форест през 1959 година.

Тотнъм е загубил всеки един от своите седем полуфинала за Купата на Англия, което е най-дългата серия в историята на турнира.

Тотнъм е отборът, който е вкарал най-много голове през настоящия сезон в турнира – 17 попадения в шест мача.

Последният отбор, който отпада в последователни години на полуфиналната фаза за Купата на Англия е Нотингам Форест през 1987/88 и 1988/89, който и в двата случая е отстранен от Ливърпул.

Почетино: Моуриньо няма какво да доказва