Кристиано Роналдо скъса отношенията си с Манчестър Юнайтед през ноември 2022 г., след като нападна няколко видни фигури от настоящето и миналото на клуба в скандално интервю. Уейн Рууни признава, че 38-годишният играч, който сега е в Саудитска Арабия с Ал Насър, е знаел какво прави там, като португалецът е осъзнавал какво ще последва.

"Предполагам, че Роналдо е получил това, което искаше. За Манчестър Юнайтед беше важно да продължи възможно най-бързо от това и наистина да се фокусира върху групата играчи, които бяха там и искаха да бъдат там. И мисля, че това е мястото, където Ерик тен Хаг свърши наистина добра работа в пренасочването на играчите и поставянето им в позиция, в която те очевидно са удобно в челната четворка, а също и спечелването на Карабао Къп", сподели Рууни.

"Не, мисля, че това, което Роналдо направи за Манчестър Юнайтед, е страхотно. И той спечели титли във Висшата лига, спечели Шампионската лига, вкара много голове. Така че мисля, че със сигурност за феновете и със сигурност за играчите, неговите бивши съотборници, които играха с него от моето време, особено, никога няма да забравим какво направи за Манчестър Юнайтед. Защото в моите очи той винаги ще бъде легенда на клуба и е жалко как свърши, разбира се, този път. Но не мисля, че това отнема нещо от неговото наследство в клуба", добави легендата на "червените дяволи".

Роналдо регистрира 118 гола за Юнайтед по време на първия си престой в клуба, спечелвайки три титли от Висшата лига и Шампионската лига,  докато той намери целта в 27 случая в 54 мача, след като се завърна на "Олд Трафорд" от Ювентус през 2021 г.