Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вярва, че полузащитникътПол Погба може да стане „невероятен“ играч за „червените дяволи“, ако Оле Гунар Солскяер му позволи да играе в по-предни позиции. Световният шампион има едва седем участия във Висшата лига през този сезон поради контузия, но е на път да направи своето завръщане, когато кампанията се възобнови.

Рууни смята, че преквалифицирането на Погба в роля, подобна на тази, която бе дадена на Франк Лампард в Челси, ще позволи на Юнайтед да извлече най-доброто от 27-годишния французин.

„Питате всеки нападател или централен полузащитник и те ще ви кажат, че едно от най-трудните неща за справяне е централен защитник, който идва с топката", написа Рууни в своята колонка за „The Times“.

„Друг кошмар е типът Франк Лампард, полузащитникът, който минава покрай теб. Той беше един от тези, за които Фърги щеше каже: „Този играч не е за работа един на един“. Той би казал същото и за някои, които не бихте си представили: Стивън Айрлнъд, Джърмейн Джинас, защото бяха готови да бягат отвъд полузащитата и да помагат за хората в нападение. Един пропуск в концентрацията на тима в този момент и най-добрият, като Лампард, ви наказва“.

„Ето защо бих искал да видя Пол Погба да играе по-навътре и да атакува в наказателното поле в момента, в който топката мине встрани.Той щеше да вкара повече голове и с атлетизма си, той би бил абсолютен кошмар. Бих го използвал в тази роля - това е мястото, където, ако се развие, той би могъл да бъде невероятен“, каза още Рууни.