Нападателят Уейн Рууни записа името си със златни букви в историята на Манчестър Юнайтед, отбелязвайки 250-ия си гол за „червените дяволи“. Английският национал вкара в продължението на двубоя срещу Стоук Сити, за да изравни резултата и да спечели точката за гостите от „Олд Трафорд“.

Благодарение на своя капитан, Юнайед продължи забележителната си серия без загуба във всички турнири. Отборът на Жозе Моуриньо е непобеден вече в цели 17 двубоя и остава на шестата позиция във временното класиране. Стоук пък изпусна уникална възможност да разочарова своя голям съперник, допускайки попадение минута преди последния съдийски сигнал на Марк Клатънбърг.

Резултатът в мача бе открит в 19-ата минута, когато домакините поведоха. Това обаче стана благодарение на автогола на испанския национал Хуан Мата. Полузащитникът на Юнайтед засече топката в собствената си врата след центриране на Ерик Питерс отляво.

Попадението на Мата също може да бъде оприличено като историческо, тъй като това бе първият автогол в цялата кариера на испанеца.

След гола за „грънчарите“, инициативата в двубоя бе изцяло за гостите от Манчестър. До почивката домакините не успяха да отправят нито един точен удар в рамките на вратата на Давид де Хеа, а в отсрещното наказателно поле „червените дяволи“ пропускаха положение след положение.

Златан Ибрахимович, Пол Погба, Хенрик Мхитарян и Хуан Мата нямаха късмет пред гола, а най-фрапантен бе пропускът на виновника Мата, който не успя да се разпише на празна врата.

През втората част нещата не се промениха особено, като гостите бяха тези, които диктуваха темпото и пропускаха пред Лий Гранд. Маркъс Рашфорд имаше отлична възможност да израни, но и той пропусна. В заключителните минути на мача Джеси Лингаард също бе разочарован, след като негов удар попадна в напречната греда.

В предпоследната минута на даденото от съдията петминутно продължение дойде и развръзката в мача. Джо Алън извърши наивен фаул в близост до ъгъла на наказателното поле, а от свободния удар дойде и голът за Юнайтед.

С изпълнението на фаул се нагърби Рууни, който се появи малко по-рано на терена, заменяйки Мата. Английският национал стреля директно във вратата и свари неподготвен Гранд, който не успя да отреагира, а това се оказа и финалният акорд в срещата.