За първи път от десет години пресата в Англия си позволи да бламира титлата на Манчестър Сити през 2012-а, след като спечелването на трофея бе поставено под въпрос.

Начинът, по който беше постигнат този триумф, се помни от широката публика, когато „гражданите“ трябваше да победят Куинс Парк Рейнджърс в последния шампионатен мач. Те трябваше да правят пълен обрат в последните секунди и той стана факт, след като Серхио Агуеро се разписа в добавеното време на срещата за успеха на Сити, който остави Манчестър Юнайтед на второто място.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Сега, повече от 10 години след тези сцени, Уейн Рууни, който тогава беше играч на „червените дяволи“, постави под въпрос поведението на КПР във въпросната среща. Ман Юнайтед победи във визитата си Съндърланд и чакаше грешна стъпка на Сити за трофея, но това така и не се случи.

„Пади Кени трябваше да се справи по-добре с някои от головете“, започна той, като подчерта, сочейки с пръст представянето на вратаря на лондонския отбор.

Бившият английски национал дори си позволи да стигне по-далеч по темата - „Сити вкарва втория гол, а след центъра играчите на Куинс Парк върнаха веднага топката в чуждо притежание. Джибрил Сисе пък празнува с играчите на Ман Сити. Но слушайте, това е исторически момент във Висшата лига. Сигурен съм,ч е ако не си играч на Ман Юнайтед, това е може би един от най-добрите мигове в историята“, каза още Рууни пред британските медии.

И през този сезон Сити са в спор за титлата на Англия до последния кръг, като тимът има точка аванс пред втория Ливърпул и му е нужен задължителен успех, за да повтори трофея от миналата година през идната неделя. При грешна стъпка и успех на Ливърпул над Уулвърхемптън, то "гражданите" ще погубят трофея, който ще отиде в ръцете на Юрген Клоп и отбора му.