Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо може да играе до 40-годишна възраст, тъй като е адаптирал стила си на игра, за да удължи кариерата си, смята бившият му съотборник Уейн Рууни.

36-годишният португалец прекара шест сезона на „Олд Трафорд“ между 2003 и 2009, печелейки осем големи трофея, и се завърна в редиците на „червените дяволи“ от Ювентус миналия месец за срок от две години. „Последният път, в който той игра тук, тичаше повече, беше страхотен дрибльор, със скорост и сила. Сега той е по-скоро реализатор. Мисля, че играта му се адаптира драматично“, започна Рууни, който е мениджър на втородивизонния Дарби Каунти.

Бившият английски национал, реализатор номер 1 в историята на Юнайтед, добави, че бившият му съотборник е „напълно различен играч“ в сравнение с онзи, който напусна клуба преди 12 години, но все още може да следва физическите изисквания на Висшата лига.

„Неговите качества са едно нещо, но от друга страна той продължава да се грижи много за себе си…той все още е в страхотно състояние и физическа форма. Няма да ме изненада, ако продължи да играе до 40 години, както направи Райън Гигс, и продължи да вкарва голове. Неговите съотборници ще трябва да работят по-усилено. Но ако има нещо подобно на миналия път – приближавайки се към последните две години, в които играх с него, тимът му позволи да го прави, защото той реализира голове и головете ти печелят мачове“, добави още Рууни.

Роналдо, който вкара 118 гола за Юнайтед по време на първия си престой, се очаква да се включи в двубоя с Нюкасъл във Висшата лига в събота.