Бившият нападател на Англия и Манчестър Юнайтед Уейн Рууни посочи кой трябва да бъде следващият наставник на „червените дяволи“. В момента тимът от „Олд Трафорд“ е воден от Оле Гунар Солскяер, който обаче бе назначен с краткосрочен договор до края на сезона.

Норвежецът започна отлично престоя си начело на Юнайтед, като до този момент записа шест поредни победи. Мнозина смятат, че Солскяер трябва да получи постоянен контракт, но според Рууни от щаба на клуба трябва да направят всичко възможно да привлекат друг наставник – Маурисио Почетино.

„На първо време трябва да се даде шанс на Оле, но това е дискусия, която трябва да се води със семейство Глейзър. Ако аз обаче имах възможността да назнача някого за мениджър на Юнайтед, то със сигурност бих заложил на Почетино“, призна Рууни.

„В последните 20-30 години, откакто сър Алекс Фъргюсън пое отбора, в Юнайтед залагат на юноши, млади играчи, играчи, които излизат от школата. Смятам, че Почетино умее да извлича най-доброто от своите футболисти независимо дали те са млади или по-възрастни“, каза още Рууни.