Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели, че южнокорейското крило Парк Джи-Сун е бил не по-малко важен за отбора на Сър Алекс Фъргюсън от Кристиано Роналдо.

getty images
17 снимки

Кореецът прекара 7 сезона на "Олд Трафорд", в които помогна на "червените дяволи" да спечелят на 4 пъти Висшата лига, както и веднъж трофея от Шампионската лига. Рууни признава, че самият той, Карлос Тевес и Кристиано Роналдо винаги са обирали лаврите заради головете си в онзи период, но допълва, че това нямаше да възможно без работата на Парк Джи-Сун.

"Малко е щуро, но ако споменеш на 12-годишен за Кристиано Роналдо и той веднага ще откликне, че е бил брилиянтен в Манчестър Юнайтед. Ако обаче споменеш Парк Джи-Сун, е доста възможно да не знаят кой е той изобщо", започна рекордьорът по реализирани голове в историята на Англия. 

"Всички ние обаче знаем, че Парк беше еднакво важен за успехите ни. Това, което даваше на колектива беше безценно. Това винаги са най-важните играчи в един отбор. Спомням си един мач, в който той тотално обезличи Пирло за 90 минути. Работната му етика беше невероятно", завърши Рууни.