Легендарният стрелец на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вярва, че бившият му клуб е направил огромна грешка като се е разделил преждевременно с холандската треньорска легенда Луис Ван Гаал. 

Ван Гаал прекара два сезона на "Олд Трафорд", в които представянията на отбора бяха в голяма степен непостоянни. Въпреки това Рууни изтъкна Ван Гаал като най-добрият треньор, с когото някога е работил и сподели, че решението да бъед уволнен 24 часа след спечелването на трофея от ФА Къп е било голяма грешка за "червенитве дяволи".

"Бях много разочарован от уволнението на Луис. Беше абсолютно удоволствие за мен да работя с него. Трябваше да го задържим за третия му сезон, щяхме да сме много по-силни", започна английският стрелец.

"Мисля, че играчите започваха да свикват с визията му. За две години научих повече, отколкото при всеки друг мениджър, под чието ръководство съм работил. Благодарен съм му, че ме направи капитан и че ми възложи такова доверие. Именно под негово ръководство реших, че искам да стана мениджър", завърши Рууни.