Звездата на Манчестър Юнайтед и Португалия Кристиано Роналдо се превърна в първия футболист в историята на футбола, отбелязал 800 гола в кариерата си. Роналдо се разписа два пъти през второто полувреме за успеха на "червените дяволи" над Арсенал с 3:2 миналата вечер и вече има 801 гола, което не е постигано от друг човек в професионалния футбол.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

115 от попаденията на петкратния носител на Златната топка са за националния му отбор, а другите са разпределени по следния начин: Спортинг Лисабон - 5, Манчестър Юнайтед - 130, Реал Мадрид - 450, Ювентус - 101. Той е отбелязал 510 гола с десния си крак, 149 с левия и 140 с глава (два гола с други части на тялото). Роналдо е реализирал 142 дузпи в кариерата си, а след завръщането си на "Олд Трафорд" има 12 гола в 14 мача като титуляр.

"Мислите ни вече са насочени към следващия мач, няма време за празнуване. Днешната победа бе много важна, за да се върнем на правилния път, но все още имаме да извървим дълъг път, докато стигнем крайната цел. Поздравления на всичките ми съотборници, днес показахме страхотен дух. И специални благодарности на нашите привърженици, нямаше как да се справим без вас", сподели Роналдо в социалните мрежи след двубоя.

На второ място сред най-големите голмайстори в историята е Пеле със 765 (за бройката има различни данни), а Лионел Меси е по петите на Роналдо със 754 попадения.