Кристиано Роналдо заяви, че не е приемливо Манчестър Юнайтед да се стреми към нещо по-малко от класиране в Топ 3 във Висшата лига и предупреди, че не е в клуба, за да се бори за седмо място. „Червените дяволи“ търпят разочароваща кампания до момента и вече замениха Оле Гунар Солскяер с Ралф Рангник през декември след тежките поражения от Лестър, Ливърпул и Уотфорд.

Рангник постигна четири победи от седем мача и допусна само три гола, но 19-кратните шампиони все още са седми в Премиър лийг и изостават на 22 точки от лидера Манчестър Сити след само 19 мача.

„Не приемам манталитетът ни да е такъв, че да се целим в нещо по-малко от челната тройка във Висшата лига. Мисля, че за да създам добри неща, понякога трябва да се лиша от нещо. Надявам се, че Юнайтед може да вдигне нивото и да е това, което феновете искат“, започна Роналдо.

„Сега можем да променим нещата. Знам пътя, но няма да го споменавам тук, защото не мисля, че е етично от моя страна да казвам това. Това, което мога да кажа, е, че можем да се справим по-добре. Не искам да съм тук, за да бъда на шесто или седмо място. Тук съм, за да се опитвам да печеля“, продължи той.

Португалската суперзвезда каза също, че смяната на мениджъра в клуба е била трудна, но Ралф Рангник трябва да получи време, за да обърне нещата.

Въпреки че Рангник подобри резултатите на Юнайтед, представянията на тима не бяха впечатляващи,като отбелязаха повече от гол в даден мач само един път.

„Откакто пристигна преди пет седмици, промени много неща. Но той се нуждае от време, за да предаде идеите си на играчите. Отнема време, но вярвам, че той ще свърши добра работа. Знаем, че не играем най-добрия футбол, но имаме много мачове да се подобрим“, добави Кристиано.