Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е разочарован от стила, който мениджърът на тима Ерик тен Хаг налага. 
“Това е “камикадзе футбол” - изригна недоволният Фърдинанд по адрес на треньора.

“Ако търсим ситуация, при която положението е “Сезам, отвори се” и нямаме никакъв контрол, то сме уцелили с мениджър в негово лице. Това е човекът, той върши страхотна работа, защото точно това играем”, добави Рио Фърдинанд в своята рубрика Vibe with Five.

“Може да се оправдаваме с контузии, защото имахме много такива случаи през сезона. Но и при другите отбори е така, а те все пак показват футбола, към който се стремят. В същото време при Тен Хаг виждаме нещо друго”.

“Преди време мениджърът беше казал, че ако някой не вижда стила на игра на Манчестър Юнайтед, то той не знае какво гледа, защото все пак сме били имали някакъв стил. Аз обаче се радвам, че винаги поставям нещата под съмнение. Стоя и го гледам и се питам: “Какво е това?”

“Този стил на игра води дотам, че понякога виждаме най-лошото от дадени състезатели. Пример за това е Каземиро, който е велик футболист, който е спечелил всичко. С тази тактика на Манчестър Юнайтед обаче той започва да изглежда по-посредствен футболист. Около него изникват огромни свободни пространства, като най-близкият халф е на около 20 метра. Това никога не се случваше в Реал Мадрид, защото никога не се стигаше дотам, че наяве да излезе най-слабата страна на Каземиро - подвижността му. Нещата се правят така, че тези слабости да не се показват. А в същото време тук ние правим обратното: изкарваме на показ най-лошите характеристики от качествата на играчите”, добави Фърдинанд.