Революционните планове за „Project Big Picture” (Проект Голяма Картина) се сринаха, след като клубовете от Висшата лига гласуваха против предложението на извънредна среща в сряда.

Проектът „Big Picture“, първоначално предложен от грандовете Ливърпул и Манчестър Юнайтед, щеше да включва редица промени във Висшата лига и целия английски футбол.

Останалите 18 топ клуба обаче отговориха единодушно, след като се проведе гласуването, настоявайки, че никога няма да се съгласят да концентрират властта в ръцете на най-големите отбори.

„Акционерите от Висшата лига днес единодушно се съгласиха да работят заедно като колектив от 20 клуба по стратегически план за бъдещите структури и финансиране на английския футбол“, се казва в официалното изявление.

„Клубовете от Висшата лига също се съгласиха, че „Project Big Picture“ няма да бъде одобрен от Висшата лига, от нито един от нейните клубове или от Футболната асоциация“.

Какво представлява „Проект Голяма Картина“ и какви планове включва можете да прочетете ТУК!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.