Испанските футболисти в Манчестър Юнайтед чувстват различно отношение спрямо английските играчи, което може да доведе до нарушаване на климата в съблекалнята на тима в следващите седмици.

Испанците Давид де Хеа, Андер Ерера и Хуан Мата, както и техните агенти, са на мнение, че отношението към тях е доста по-лошо. Причината е желанието на клуба да се завърне към повече местни футболисти в редиците си - нещо, което ги направи успешни при Сър Алекс Фъргюсън.

Люк Шоу, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Ашли Йънг вече подписаха нови договори с Юнайтед, но с испанците споразумения няма.

Ерера не се договори за нов контракт и е близо до трансфер в ПСЖ. Де Хеа, който е един от най-добрите вратари в света, имаше тежък ден срещу Барселона, а през лятото ще влезе в последната година от договора си. Мата също изглежда далеч от подновяване.

Алексис Санчес се присъединява към тримата испанци в отделна групичка в съблекалнята, което може да доведе до допълнителни пролеми в тима. По средата между английската и испанската група пък е Пол Погба, който е в добри отношения с всички играчи. Самият той също може да напусне в посока Реал Мадрид.