Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчер разкри част от речта на Сър Алекс Фъргюсън преди спечелването на финала в Шампионската лига през 2008-а година срещу Челси. 

Великият шотландец е заявил колко много вярва на своите играчи, отбелязвайки колко голяма дълбочина има състава му, след като Парк Джи Сун и други играчи даже не успели да намерят място на резервната скамейка.

 "Червените дяволи" спечелиха инфарктния финал след 1:1 в редовното време и успех при изпълнението на дузпи. Флетчер си спомни за речта, която със сигурност е дала своя принос за крайния успех. 

"Имахме огромен състав и имах своите съмнения дали изобщо ще намеря място на резервната скамейка. За мое щастие това все пак се случи", започна бившият халф. 

"Помня как УЕФА подари на клуба комплект шах с много красиви стъклени фигурки. Сър Алекс ги използва като илюстрация по време на речта си. Той сравни идващия финал с играта шах, особено по отношение на владението на топката и как трябва да сме концентрирани на 100% през цялото време". 

"Той сподели колко много вярва в нас и посочи, че големи играчи даже няма да са на резервната скамейка. Може да не изглежда като нещо особено, но кара играчите да се чувстват специални и ги задължава да дадат максимума от себе си", завърши Флетчер.